7 Kasım 2015 Cumartesi

HAYALLERİN ÖTESİ: VENEDİK

İtalya benim hatta pek çok turistin en sevdiği ülkeler arasında geliyor. Nasıl gelmesin ki? İçten gülümseyen Akdeniz insanları, leziz İtalyan mutfağı pek çok kişi için cezbedici nitelikte. Hayatımda yediğim en leziz makarnalar, pizzalar tabi ki İtalya'daydı. En basit bir lokantanın menüsündeki yemekler bile leziz ötesiydi. Fesleğenli  ve bol parmesan peynirli makarnalar, leziz pizzalar, risottolar, gelatolar ve İtalyan kahvelerin tadı hala damağımda.

İtalya denilince çoğu kişi Roma veya Floransa'yı sevdiğini belirtir. Benimse en sevdiğim şehir kesinlikle Venedik. Bir Ağustos günü Venedik'e gitmiştik. Sizde Venedik için planlar yapmaya başladıysanız Uçak Biletiniz  sitesine bir göz atın eminim bütçenize uygun bilet bulabileceksiniz. 

Venedik Marco Polo Havalimanından, Venedik aslında uzak olmamasına rağmen en yoğun dönemlerden birisi olması sebebiyle uzun sürede Mestre'den bineceğimiz vapura ulaşabildik. 

Vapura bindikten sonra İtalya'da en sevdiğim şehrin Venedik olacağına dair hissiyatta oluşmuştu. Karadan bağlantısının olmaması ve Angelina Jolie & Johnny Deep'in Turist filminden aklımıza kazınan görüntülerden sonra Venedik bende adeta masal şehri fikri oluşturmuştu. 

Venedik'te görmeden dönülmemesi gereken yerlerin başında Piazza San Marco (San Marco Meydanı) , Basilica de San Marco (San Marco Basilikası) , Grand Canal (Büyük Kanal) ve Ahlar Köprüsü ( Bridge of Sighs) gelmektedir.



Piazza San Marco'da Florian Cafe'ye uğramadan dönmeyin. Burası Venedik'in sembollerinden birisi. Burası Avrupa'nın ilk cafesi özelliğini taşımakta ve gün boyu canlı klasik müziği , tarihi dekoruyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Klasik müzik için ekstra bir meblağ ödüyorsunuz. 

Her ne kadar gondol biraz fazla turistik olsa da, Venedik'in olmazsa olmazlarından. Bütçenize göre çeşitli gondol turları bulunmakta. İster 2 kişi, ister grup halinde, ister cam bardakta şampanya içerek gondol turunu tamamlayabilirsiniz. Açıkçası ben gondol turunu biraz fazla turistik bulsam da ve ilk başta pek binmek istemesem de daha sonra iyi ki binmişiz dedik. Gondol turunda değişik köprülerin altından geçerek, bir çivi dahi çakılmasına izin verilmeyen tarihi evlerin arasından geçerek değişik duygular içerisinde sanki tarihe yolculuk yapıyorsunuz.

Turist filminde geçen Danieli Otelin önünde fotoğraf çekmeyi de unutmayın. Bilim adamları tarafından yapılan araştırmalarda Venedik'in battığı hususu artık bilinen bir gerçek. Bence siz de hiç vakit kaybetmeyin ve Venedik'i mutlaka ziyaret edin.































 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder